Waterverzachter Genk

Waterontharder installateurs in Genk

Ben je woonachtig in Genk of in één van haar omliggende gemeenten? Waterontharder in Genk plaatsen? Dan kom je toch het liefst in contact met loodgieters en installateurs uit de buurt? Wij raden aan om een toestel te laten plaatsen door een vakman uit je buurt. Zo kan je rekenen op een snelle plaatsing of interventie bij problemen. Maar onze vakmannen plaatsen niet alleen nieuwe waterontharders, ze doen ook herstellingen en onderhoud van waterverzachters.

Prijs waterverzachter

De kost voor de plaatsing van een nieuwe waterverzachter ligt ergens tussen €900 - €1.500 voor een particuliere installatie. Dit omvat de levering en aankoop van het toestel, plaatsing, het in gebruik stellen van de waterverzachter én de BTW. Indien je in een woning van meer dan 10 jaar oud een ontharder laat plaatsen, betaal je slechts 6% BTW i.p.v. 21% BTW. De kost van een toestel is afhankelijk van het type ( elektronisch / mechanisch ), het benodigd volume, merk en de toepassing.

Waterverzachter voor particulieren en zakelijke klanten

Zowel particulieren als zakelijke verbruikers van water zijn gebaat door de plaatsing van een ontharder. De meest voorkomende plaatsingen bij particulieren in een appartement of waar weinig plaats is, is de keukenkast, onder het aanrecht. Maar de ontharder kan ook geplaatst worden in de berging of garage.

Zakelijke gebruikers of industriële bedrijven kunnen ook een toestel plaatsen. Denk maar aan een slagerij, bakkerij, kantoor, horecazaak, hotel, brasserie… in Genk die werken met professionele koffiemachines zoals Barista, Jura, De'Longhi, Sage Appliances, Miele, KRUPS, Lavazza, BFC, Bianchi, Bravilor, CBC, Expobar, Fracino, Reneka, Bartscher, Diamond… hebben zeker nood aan een waterontharder voor koffiemachines.

Ook voor grootverbruikers van water in residenties, appartementsgebouwen, openbare gebouwen zijn er oplossingen om op een gemeenschappelijke plaats een onthardingsinstallatie te voorzien. Denk maar aan ziekenhuizen, seniorenflats, verzorgingscentra enz...

Waterontharder installatie Genk

Na uw goedgekeurde offerte, komt de loodgieter uit Genk volgens afspraak bij je langs en plaatst het toestel op de voorziene plaats. Belangrijk is dat de afstand tussen de ontharder en de wateraansluiting zo kort mogelijk wordt gehouden, alsook de afvoerleiding van de waterontharder. De installateur zal de ontharder op de watertoevoerleiding aansluiten en een drukregelaar plaatsen, de benodigde kleppen en filters plaatsen. Ook voorziet hij de bypass en sluit hij de afvoerleiding aan om het spoelwater naar de riolering af te voeren. De loodgieter zal vervolgens de waterontharder instellen aan de hand van de hardheid van jouw water. Vervolgens zal de ontharder van zout voorzien worden, water en elektriciteit. Om zeker te zijn dat de waterverzachter zijn werkt doet, zal de installateur uit Genk aan de kraan een nieuwe druppeltest uitvoeren om na te gaan of je te maken hebt met zacht water.

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken

Kalkaanslag Genk & voordeel waterontharders

Kalkaanslag in GenkIndien je met volgende problemen in Genk te maken hebt, is de plaatsing van een ontharder zeker interessant. Hardnekkige kalkaanslag op elektrische apparaten of keukentoestellen is zeer moeilijk te verhelpen. Is jouw koffiezet verstopt? Stoomstrijkijzer verstopt? Heb je kalkaanslag op jouw waterkoker, kalk in jouw wasmachine, kalkaanslag op jouw vaatwasser… zit jouw watertoevoer verstopt? Hard water bevat veel kalk en tast dure huishoudapparaten en toevoerslangen aan. Deze vervangen of dure reparaties laten uitvoeren wegen niet op tegen de aankoop van een waterontharder.

Ook jouw cv-installatie heeft te lijden onder water met kalk. Denk maar aan verstopping van jouw elektrische waterboiler of jouw cv-ketel. Kleine kalkdeeltjes zweven rond in het water van jouw cv-ketel, jouw radiatoren en waterleidingen en kunnen de toevoerleidingen ook doen verstoppen. Alsook kan er zich kalkaanslag vormen in de binnenkant van jouw radiatoren en jouw radiatorkranen. Maar ook een verstopte waterleiding kan de oorzaak zijn van te veel kalk in het drinkwater in Genk.

Heb je last van kalkaanslag op jouw keukenkraan, kraan van de wastafel, kalkplekken in de douche… zijn jouw kranen verstopt, wordt de glazen douchedeur dof… is de douchekop verstopt… allemaal de oorzaak van te veel kalk in het water. Maar ook droge huid of dof haar na het douche zijn de oorzaak van kalk in water. Heb je last van jeuk na het douchen? Dan kan kalk de oorzaak zijn.

Een waterontharder maakt hard water zacht en zorgt voor minder kalk in het water. Zo bespaar je geld omdat je minder dure toestellen dient te vervangen of minder een onderhoud of herstelling nodig hebt. Ook jouw gezondheid komt de installatie van een waterverzachter in Genk ten goede. 

Last van hard water in Genk?

Wanneer waterverzachter plaatsen in Genk? Indien je in Genk middelhard, hard tot zeer hard water hebt (> 15°F of > 8°D) dan kan dit kalkafzetting veroorzaken en raden we aan om een ontharder te plaatsen. Je kan op onderstaande kaart nagaan hoe hard het water in Genk is:

Volgens de waterhardheid kunnen we het water indelen in vijf categorieën:

   Franse graden  Duitse graden
Zeer zacht water  0 - 7 °F  0 - 4 °D
Zacht water  7 - 15 °F 4- 8 °D
Middelhard water  15 - 30 °F 8 - 17 °D
Hard water  30 - 45 °F 17 - 25 °D
Zeer hard water  > 45 °F > 25 °F

Type waterontharders

Over het algemeen bestaan er 2 types of soorten waterontharders die je in Genk kan plaatsen. Enerzijds heb je de hydraulische waterverzachters. Deze ontharders werken op waterdruk / waterkracht en zijn niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Het voordeel van deze ontharders is dat zij blijven genereren of ontharder zonder elektriciteit. Dus enkel bij waterverbruik werkt dit type ontharder. Anderzijds heb je de elektrisch aangestuurde waterverzachters die werken op elektriciteit en ook gaan ontharder als je geen water verbruikt. Het voordeel van dit systeem is dat er geen onnodige spoelingen plaatsvinden waardoor er minder zout wordt verbruikt.

Merken

Ten slotte geven we nog een overzicht van fabrikante, verdelers, installateurs van bekende waterverzachter merken: Pentair Fleck, Culligan, Bayard, Tubilit, Delta, Ecowater, Van Marcke waterverzachters, Aqua Service, Aqua Clean, AquaCare, Aqua Soft, AquaGroup, OWA, GE, Honeywell, Whirlpool, Autotrol, Tapworks, Aqua-o-Matic, North Star, Siata, Pallas, Kenmore, Aquacell, Galaxy, Durlem, BWT, Kinetico…

Waterverzachter kopen in Genk

Wens je een ontharder te kopen om te plaatsen in Genk, dan zit je goed. Bij ons kan je een waterverzachter aankopen bij loodgieters in de buurt. Zij plaatsen de beste waterverzachters tegen de beste prijs. Je kan bij ons offertes vergelijken bij onze aangesloten professionals. Zo koop je de goedkoopste waterverzachter bij de beste loodgieters uit Genk.

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken