+10 meest voorkomende waterontharder problemen

Heb je last van hard water en kalkaanslag? Kalk in water? Denk dan eens aan de aanschaf van een waterverzachter. Met dit apparaat wordt het leidingwater automatisch onthard en voorkom je kalkaanslag in leidingen, oppervlakken en huishoudelijke apparaten.

Waterontharder lekt

Een lekkage in de waterontharder kan zorgen voor een slechte werking of kan zorgen voor wateroverlast. We geven meer info wat de oorzaken van lekkages kan zijn en hoe je een lek kan verhelpen en voorkomen.

Waterontharder lekt

Zoutklonters in zoutbak

Zoutklonters of zoutkoek kan zorgen voor een slechte werking van de waterontharder. We geven info over de oorzaak van zoutkoek en wat je er aan kan doen om een goede werking te garanderen.

Zoutklonters zoutbak waterontharder

Waterontharder regenereert geen zacht water

De bedoeling van een waterverzachter is hard water zacht maken. Maar wat doe je als de waterontharder hard water blijft aanmaken en geen zacht water. We geven de oorzaak waarom er geen zacht water wordt gegenereerd en wat je er aan kan doen.

Geen zacht water waterontharder

Verstopte harsen

Helaas kunnen waterontharders problemen ondervinden als gevolg van verstopte harsen. In dit artikel bespreken we de oorzaken van verstopte harsen, hoe je dit kunt aanpakken, en hoe je kunt voorkomen dat de hars in de waterontharder verstopt raakt.

Verstopte harsen in waterontharder

Waterontharder werkt slecht

In dit artikel bespreken we mogelijke oorzaken van een slecht functionerende waterontharder en hoe je dit probleem kan oplossen. We geven je ook enkele tips om te voorkomen dat je waterverzachter in de toekomst slecht gaat werken.

Slechte werking waterontharder

Waterontharder blijft spoelen

In dit artikel beschrijven we oorzaken die ervoor zorgen dat waterontharders blijven regenereren, en doeltreffende manieren om dit te verhelpen en te voorkomen.

Waterontharder blijft spoelen

Waterontharder en troebel water

In dit artikel zullen we de oorzaken van troebel water bij waterontharders bespreken, hoe je het kan verhelpen en hoe je het kan voorkomen.

Troebel drinkwater bij waterontharders

Slechts smaak water

In dit artikel bespreken we de oorzaken van water met een slechte smaak, hoe je dit kunt oplossen en wat je kunt doen om te voorkomen dat het water onaangenaam smaakt.

Slechte smaak waterontharder

Water smaakt naar zout

In dit artikel lees je meer over de oorzaken van een zoutsmaak in water, hoe je dit kan verhelpen en hoe je kan voorkomen dat het water van de waterverzachter naar zout smaakt.

Zoutsmaak drinkwater

Elektrische storingen

In dit artikel leggen we uit welke oorzaken er kunnen zijn voor elektrische storingen bij een waterontharder, hoe je deze kunt verhelpen, en hoe je zulke storingen in de toekomst kunt vermijden.

Elektrische storingen waterontharder

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken