Beste waterverzachter kiezen & kopen

Een waterverzachter kiezen die aansluit bij je wensen kan soms wel eens een lastige opgave blijken. De keuze aan apparaten is vrij groot en qua werking zijn er ook de nodige verschillen. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een waterverzachter? Wat is de beste waterverzachter voor mijn persoonlijke situatie?

Welke waterverzachter kiezen in 2020?

Bij het kiezen van een waterverzachter zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:

  1. Capaciteit van de waterontharder
  2. Compact model of losstaande componenten
  3. Enkele cilinder of een duplex systeem
  4. Kwaliteit van de onderdelen
  5. Soort zout en zoutverbruik
  6. Garantie en onderhoud
  7. Elektronische of hydraulische sturing
  8. Milieuvriendelijk of niet

1. Capaciteit van de waterverzachter

Bij het kiezen van een waterverzachter is het handig om te weten hoeveel water je ongeveer per jaar gebruikt. Dit kun je terugvinden op de factuur van het drinkwaterbedrijf. Weet je het jaarverbruik niet precies? Geen probleem, fabrikanten van waterverzachters geven bij hun waterontharder modellen altijd een indicatie van het soort huishouden waarvoor de ontharder geschikt is (1-2 personen, 4-6 personen, enz.).

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken

2. Compacte waterontharder kopen of kiezen voor losstaande modules

Waterverzachters zijn in meerdere modellen leverbaar. Enerzijds zijn er de compacte waterontharders waarin alle componenten zijn ondergebracht in één behuizing, anderzijds zijn er systemen die bestaan uit losstaande modules. Het werkingsprincipe is bij beide systemen identiek. Maar welke waterverzachter moet je nu kiezen? Dit hangt af van de locatie waar de waterverzachter zal worden geplaatst. Zo kan het in een kelder of kruipkelder handig zijn om met losstaande modules te werken zodat de zoutvoorraad makkelijk is bij te vullen. In andere gevallen is het juist handiger om een compact systeem te hebben waarin alle componenten ondergebracht zijn.

3. Waterverzachter kopen met enkele cilinder of duplex systeem?

Een duplex systeem, met twee harscilinders is voornamelijk interessant als je constant over onthard water wilt kunnen beschikken. Deze systemen worden steeds goedkoper en soms zijn er interessante aanbiedingen. In veel gevallen kun je echter ruimschoots volstaan met een standaard systeem of simplex systeem met één cilinder. Mogelijk heb je dan af en toe kortdurend geen onthard water omdat het apparaat moet regenereren maar dat zal niet tot onoverkomelijke problemen leiden. De waterontharder beschikt immers over een bypass die ingeschakeld wordt tijdens het regenereren zodat je altijd kunt beschikken over standaard leidingwater.

4. Kies voor kwaliteit

Ga bij het kopen van een waterverzachter niet alleen af op de prijs maar kijk ook naar de kwaliteit van het apparaat. Een goede kwaliteit waterontharder beschikt over goede onderdelen die lang mee gaan en nauwelijks onderhoud behoeven. Het gaat dan voornamelijk over de kleppen in het systeem die de waterstroom regelen. Kleppen, rubbers en andere afdichtingen van inferieure kwaliteit zullen op den duur storingen geven en kunnen leiden tot dure reparaties. Vraag steeds een offerte aan en vergelijk de onthardingstoestellen.

5. Zuinige waterverzachter kopen

Let bij aankoop zowel op het stroomverbruik als het zoutverbruik. Een waterverzachter functioneert 24 uur per dag. Hierbij wordt een bepaalde hoeveelheid stroom verbruikt. Hoe zuiniger het apparaat, des te meer kun je besparen. Datzelfde geldt voor het zoutverbruik. Blokzout is in de regel duurder dan zout in korrelvorm. Blokzout is misschien makkelijker om bij te vullen maar je kunt jezelf afvragen of dat de meerkost waard is. Zoutkorrels functioneren even goed en door grote hoeveelheden te kopen kun je soms ook flink wat geld besparen.

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken

Wat kost jouw waterontharder 

Via deze website kan je via 1 offerte-aanvraag een gratis offerte aanvragen bij verschillende leveranciers van waterontharders. Het is totaal gratis en vrijblijvend. Onze partners zijn werkzaam in de regio's Gent, Lier, Mechelen, Sint-Niklaas, Aalst, Antwerpen, Kortrijk, Genk, Roeselare, Turnhout, Vilvoorde, Lokeren, Geel, Ninove, Brussel, Hasselt, Oudenaarde, Waregem, Oostende, Brugge, Leuven, Halle, Lommel, Deinze...

Offerteaanvraag via mail

Bel gratis ☎ 0800 61 219

Waterverzachter.net, uw gids bij de keuze van uw ontharder

Waterverzachters vergelijken? WaterverzachterWaterontharder kopen? Hoe de beste waterverzachter kiezen? Hier alle info over soorten waterontharders zoals simplex & duplex water ontharders... Bent u op zoek naar een huishoudelijke waterontharder voor 4 personen, 6 personen, 8 personen of meer... voor in een woning of appartement? Zoekt u een kleine waterontharder of een milieuvriendelijke ontharder, kantoor of zoekt u een industriële ontharder? Een toestel nodig voor kapsalon, wassalon, tandarts, schoonheidsinstituut, labo, zwembad, dokter, ziekenhuis, praktijk, bungalowpark, rusthuis, vakantiehuis, autowasstraat, camping, wasserij, bakker, tuinbouwbedrijf, restaurant... Hier is het mogelijk om via 1 offerte-aanvraag de waterverzachter prijs via e-mail te ontvangen en te vergelijken.