Waterverzachter voor appartementen

Waterontharder kapsalon

De waterverzachter voor een appartement kan perfect individueel geplaatst worden. Of het nu een koopappartement is of een huurappartement. Het is mogelijk een kleine en compacte waterverzachter te plaatsen in de berging / bergruimte of keukenkast van het appartement.

De waterontharder voor appartementen kan ook geplaatst worden voor meerdere appartementen en woonentiteiten of voor een ganse appartementsblok. In de gemeenschappelijke berging wordt dan een professionele waterverzachter geplaatst. De verhuurder kan de kosten maandelijks aanrekenen aan zijn huurders voor het gebruik van het toestel, het zout en onderhoud. Dit moet goed omschreven staan in het huurcontract. Men spreekt hier over een gemeenschappelijke waterontharder.

Tegenwoordig opteert men meer en meer voor de plaatsing van individuele waterontharders in appartementen. Deze kunnen per appartement geplaatst worden. Het voordeel is dat het onderhoud en zoutverbruik ten laste blijft bij de huurder of eigenaar van een appartement. De plaatsing van een toestel hangt ook af van de beschikbare ruimte. Is er een technische ruimte aanwezig per appartement / in het appartement zelf, dan kan de waterverzachter daar geplaatst worden. Is er plaatsgebrek, dan kunnen de individuele toestellen geplaatst worden in de gemeenschappelijke ruimtes.

Kleine toestellen kunnen ook in de keukenkast geplaatst worden. Hou hier wel rekening met het feit dat de spoeling en het daardoor het zoutverbruik hoger ligt. Vraag steeds raad aan een vakman of installateur welke oplossing de beste / het meest voordelig is.

Offerte waterverzachters voor appartement