Tips waterontharder offerte

Het kopen van een waterontharder hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het aanbod is weliswaar vrij groot en je wordt geconfronteerd met allerlei technische begrippen, maar met de juiste informatie zul je zeker tot een goed keuze kunnen komen. Zeker met de tips die op deze website vermeld staan. Wil een advies op maat en precies weten wat de aankoop je gaat kosten, dan kun je het beste een waterontharder offerte aanvragen.

Waterontharder offerte aanvragen

Wil je exact weten wat een waterontharder in jouw situatie kost? Maak dan gebruik van onze vrijblijvende offerte service. Je aanvraag wordt dan verstuurd naar meerdere installateurs in jouw regio en je ontvangt meerdere offertes die je met elkaar kunt vergelijken. Het grote voordeel van deze service is dat het volledig gratis is en geheel vrijblijvend. Je bent dus niet tot aankoop verplicht en kunt alle informatie die je ontvangt eens op het gemak met elkaar vergelijken.

Waterontharder tip 1: test zelf de waterhardheid

De hardheid van het water kun je met een zogenaamde druppeltest zelf eenvoudig testen. Je moet dan een kleine hoeveelheid water nemen en hier stapsgewijs een aantal druppels reageervloeistof aan toevoegen. Zodra de vloeistof gaat verkleuren moet je stoppen met het toevoegen van vloeistof en kun je uit het aantal druppels afleiden hoe hard het water is.

Waterontharder tip 2: let op het zoutverbruik en het type zout

Alle waterontharders die functioneren volgens het principe van ionenuitwisseling gebruiken zout voor het regenereren van de harskern. Dit regenereerzout, ook wel onthardingszout genoemd, moet je zelf aanschaffen en het is verkrijgbaar in verschillende vormen: korrels, pastilles en zoutblokken. De meeste apparaten maken gebruik van korrels maar er zijn ook apparaten waarvoor je zoutblokken moet aanschaffen. Het is aan te raden om eens goed te onderzoeken welke soorten zout het goedkoopst zijn. Mogelijk ben je met een apparaat dat alleen zoutblokken gebruikt duurder uit dan een waterontharder waarin je zoutkorrels kunt gebruiken.

Waterontharder tip 3: kies voor kwaliteit

Bij het beoordelen van een waterontharder offerte let je het beste niet alleen op de prijs maar ook op de kwaliteit van het product en de referenties van de fabrikant. Bezoek eventueel wat fora op internet en kijk wat andere consumenten van het merk vinden. De wat duurdere waterverzachters beschikken over interne componenten die lang mee gaan en die goed bestand zijn tegen (zout) water. Het gaat dan voornamelijk om de kleppen en de afdichtingen in de waterontharder. Ook de kwaliteit van het kunststof en het leidingwerk is belangrijk. Een waterverzachter met interne componenten van hoge kwaliteit gaat lang mee en de kans op storingen is miniem.

Waterontharder tip 4: een waterverzachter uitproberen (proefplaatsing)

Sommige verdelers en installateurs bieden de mogelijkheid om een waterontharder op proef te nemen. Je kunt het apparaat dan 30 dagen uitproberen. Mochten de resultaten niet naar wens zijn dan kun je het apparaat retourneren en ontvang je het aankoopbedrag terug. Wil je gebruik maken van deze service, lees dan altijd goed de voorwaarden door.

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken