Waarom een waterverzachter plaatsen

Waarom een waterverzachter kopen? Kort gezegd, omdat je dan van die vervelende kalkproblemen bent verlost. Je voorkomt er dure reparaties van verkalkte apparaten mee en kunt hierdoor flink wat geld besparen. Verder zul je minder vaak hoeven te poetsen omdat alles langer glanzend schoon blijft.

Minder vaak poetsen

Aangezien zacht water nagenoeg geen kalk bevat zul je ook geen last meer hebben van doffe tegels, verkalkte kranen en andere lelijke kalkvlekken. Ook ramen en vloeren zullen door het gebruik van onthard water weer gaan stralen en glanzen. Minder vaak poetsen dus waardoor je tijd overhoudt om leuke dingen te doen. Een ander voordeel is dat je geen agressieve antikalk middelen hoeft te gebruiken. Deze zure schoonmaakmiddelen zijn weliswaar effectief tegen kalk maar ze zijn niet echt vriendelijk voor je huid. Door te poetsen met zacht water voorkom je dat er kalk optreedt en heb je dit soort middelen ook niet meer nodig.

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken

Met een waterverzachter voorkom je dure reparaties

Hard water is niet schadelijk voor onze gezondheid maar het kan wel leiden tot schade aan huishoudelijke apparatuur. Deze schade wordt veroorzaakt door kalk die zich afzet op verwarmingselementen en andere oppervlakken. Denk aan verwarmingselementen in espressoautomaten, wasmachines, waterkokers en boilers. Maar ook slangen en waterleidingen moeten het ontgelden en kunnen minder soepel worden of zelfs volledig verstopt raken door een dikke laag kalk. Vaak zijn de reparaties zo duur dat het beter is om de apparatuur volledig te vervangen wat tot hoge kosten leidt. Door gebruik te maken van een waterontharder voorkom je dat kalkaanslag optreedt en hoeven huishoudelijke apparaten minder snel vervangen te worden.

Zacht water is beter voor de was

In zacht water wordt de was sneller schoon dan in hard tot zeer hard water. Dat wil zeggen, bij dezelfde hoeveelheid wasmiddel. Hoe zachter het water, des te minder wasmiddel je nodig hebt om de was goed schoon te krijgen. Zacht water is dus niet alleen goed voor het milieu maar je spaart er ook flink wat wasmiddel mee uit. Hoeveel deze besparing precies bedraagt is lastig te zeggen aangezien dit afhangt van de temperatuur waarmee je wast, het type wasmiddel en de hardheid van het water. Zacht water is in elk geval altijd beter voor je gevoelige was dan hard water.

Een waterontharder is goed voor het milieu

Aangezien je door het gebruik van een waterontharder minder wasmiddel en kalkreiniger nodig hebt, zullen deze stoffen in minder grote hoeveelheden in het afvalwater terecht komen en dat is goed voor het milieu. Verder zul je er op termijn ook energie mee kunnen besparen omdat waterbereidingsapparaten zoals boilers, waterkokers, koffiezetapparaten en stoomstrijkijzers effectiever hun werk kunnen doen. Hoe minder kalk op het verwarmingselement, des te sneller het water op de gewenste temperatuur zal zijn. De apparatuur gaat ook langer mee en belandt minder snel op de vuilnishoop. Al deze milieubelastende factoren tezamen wegen in de regel ruimschoots op tegen het geringe stroomverbruik van een waterverzachter.

Waterverzachter offerte: prijzen vergelijken