Waterontharder en troebel water: oorzaak, hoe voorkomen & oplossen?

Als eigenaar van een waterontharder wil je natuurlijk dat het apparaat zijn werk naar behoren doet. Troebel water kan echter een frustrerend bijproduct zijn van het gebruik van een waterontharder. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen of te verhelpen. In dit artikel zullen we de oorzaken van troebel water bij waterontharders bespreken, hoe je het kan verhelpen en hoe je het kan voorkomen.

Oorzaken van troebel water bij waterontharders

Er zijn verschillende oorzaken van troebel water bij waterontharders. Vaak is troebel water het gevolg van het achterblijven van kalk en mineralen in de leidingen. Dit kan gebeuren als de waterontharder niet wordt schoongemaakt of als de harsen in de waterontharder verzadigd zijn geraakt. Daarnaast kan troebel water ook ontstaan door het gebruik van de verkeerde soort zout om de waterontharder te regenereren.

Hoe verhelp je troebel water bij waterontharders

Als je last hebt van troebel water bij waterontharders, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit te verhelpen. Ten eerste is het belangrijk om de waterontharder grondig schoon te maken. Dit kan je doen door de waterontharder te demonteren en de harsen te reinigen. Ten tweede is het belangrijk om het juiste soort zout te gebruiken om de waterontharder te regenereren. Dit zout moet speciaal zijn ontworpen voor waterontharders en mag niet te veel onzuiverheden bevatten. Ten derde is het belangrijk om de waterontharder op de juiste manier af te regelen volgens de hardheid van het water.

Hoe voorkom je troebel water bij waterontharders

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen als het gaat om troebel water bij waterontharders. Een van de belangrijkste manieren om troebel water te voorkomen, is door regelmatig onderhoud uit te voeren aan de waterontharder. Dit houdt in dat je de waterontharder minstens een keer per jaar moet schoonmaken en dat je zorgt voor de juiste afstelling van de waterontharder. Daarnaast is het belangrijk om het juiste soort zout te gebruiken om de waterontharder te regenereren. Kies voor zout dat speciaal is ontworpen voor waterontharders en dat niet te veel onzuiverheden bevat.

Conclusie

Troebel water bij waterontharders is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig zijn er veel oplossingen beschikbaar. Door regelmatig onderhoud uit te voeren aan de waterontharder en door het gebruik van het juiste soort zout kan je troebel water voorkomen en verhelpen. Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste afstelling van de waterontharder en om de harsen in de waterontharder regelmatig schoon te maken. Zo kan je altijd genieten van schoon en helder water, zonder last te hebben van troebelheid.

Offerte onderhoud waterontharder